NKBM lani s gubitkom od 59,6 milijuna eura

Bez autora
Mar 01 2012

Nova kreditna banka Maribor (NKBM), nakon Nove Ljubljanske banke (NLB), druga najveća banka u slovenskom državnom vlasništvu, u prošloj je godini zabilježila čisti gubitak od 59,6 milijuna eura, a gubitak na razini NKBM grupe, s poslovnicama u inozemstvu, iznosi 53,6 milijuna eura. Gubitak je posljedica visokih otpisa i rezervacija vezanih uz krizu i slabo poslovanje te insolventnost financijskih holdinga i građevinskog sektora, a bez rezervacija i otpisa NKBM bi zabilježila dobit od 76,3 milijuna eura. Unatoč gubitku, NKBM ove godine neće trebati dokapitalizaciju, a njen je kapital u skladu sa zahtjevima slovenske središnje banke. Bilanca NKBM-a iznosila je na kraju prošle godine 5,8 milijardi eura, a u godini dana smanjila se za 26,9 milijuna eura.

NKBM lani s gubitkom od 59,6 milijuna euraNova kreditna banka Maribor (NKBM), nakon Nove Ljubljanske banke (NLB), druga najveća banka u slovenskom državnom vlasništvu, u prošloj je godini zabilježila čisti gubitak od 59,6 milijuna eura, a gubitak na razini NKBM grupe, s poslovnicama u inozemstvu, iznosi 53,6 milijuna eura, iznijela je uprava banke na konferenciji za novinare u Mariboru.

Gubitak je posljedica visokih otpisa i rezervacija vezanih uz krizu i slabo poslovanje te insolventnost financijskih holdinga i građevinskog sektora, a bez rezervacija i otpisa NKBM bi zabilježila dobit od 76,3 milijuna eura, izneseno je na konferenciji za novinare.

Unatoč gubitku, NKBM ove godine neće trebati dokapitalizaciju, a njen je kapital u skladu sa zahtjevima slovenske središnje banke, rečeno je.

Bilanca NKBM-a iznosila je na kraju prošle godine 5,8 milijardi eura, a u godini dana smanjila se za 26,9 milijuna eura.

Direktor NKBM-a u ostavci Andrej Plos potvrdio je da je i NKBM, kao i neke druge slovenske banke, za redovno financiranje nedavno uzela povoljan kredit koji europskim bankama odobrava Europska središnja banka (ECB), a do sada je iskoristila polovicu odobrenog potencijala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik